Velling-bo står bag malebog med motiver fra kommunen

Skrevet af Karin Kjærsgaard (PR-foto)

26. juni 2019

Multimediedesigner Anne-Sophie Bech har kreeret mindfullness-malebog til børn og voksne.

“Colour your Holiday” (mal din ferie, red.) er titlen på den malebog, som Anne-Sophie Bech fra Velling står bag. Og titlen skal tages helt bogstaveligt, for motiverne er nemlig hentet rundt omkring i Ringkøbing-Skjern Kommune tilsat korte tekster på dansk, tysk og engelsk, der fortæller om kultur og historie.

Malebogen findes i to forskellige udgaver. Den til børn rummer tegninger i enkle streger. Og den til voksne består af 30 forskellige attraktioner, der er detaljerede i illustrationerne, som man selv farvelægger.
Anne-Sophie Bech, der driver firmaet AS Visuals, har hun både udviklet konceptet, tegnet tegningerne, produceret og nu udgivet “Colour Your Holiday”.

Mange seværdige steder
Hun har besøgt og fotograferet utallige steder. Billederne har hun brugt til at tegne sine illustrationer ud fra.
“Vi opdagede undervejs, at der er rigtig mange attraktioner og virkelig seværdige steder, som folk ikke rigtig kender, i kommunen. Dem ville vi godt sætte fokus på, forklarer Anne-Sophie Bech og tilføjer, at rigtig mange stresser af med mindfulness-tegninger og bruger dem som kreativ kunstterapi.
Derfor forventer hun, at malebogen vil blive købt af lokale såvel som af turister, der går efter den atypiske souvenir, tager den med på stranden, eller som bliver fanget i et sommerhus i regnvejr og kaster sig over de detaljerede tegninger for at stresse af og få ro, oplyser hun i en pressemeddelelse.

Workshops
Som en del af konceptet tager Anne-Sophie Bech hele sommeren ud til museer og andre attraktioner, hvor hun holder workshops med tegneaktiviteter for børn.
Anne-Sophie Bech har undervejs fået sin mor, Christiane Bech, tilknyttet som projektkoordinator. Det er hende, der har haft kontakten til de museumsshops og butikker, der foreløbig har sagt ja til at sælge malebogen. Og det er hende, der søgte om penge til at gennemføre projektet.
Anne Sophie Bech har modtaget 116.000 kroner fra LAG-midlerne til udvikling og trykning af malebøgerne.
“Colour Your Holiday” udkommer den 1. juli og forhandles hos boghandlere, i museumsbutikker og mange af de seværdigheder, der portrætteres i bogen.

Kilde: https://vestnyt.dk/vestjylland/mindfulness-malebog-med-portraetterer-ringkoebing-skjern-kommune